BalkansPress

Dobro došli!

Bračni par Blagoje (53) i Smilja Kocić (53) iz Vranja postali su roditelji u šestoj deceniji života, i to nakon iznenadne smrti svog mlađeg sina Nemanje.

Kocići su pre dve godine dobili trećeg sina i to putem vantelesne oplodnje. Blagoje i Smilja su se upoznali u Bujanovcu kada je on kao policajac tamo dobio službu. Potom su prešli da žive i rade u Vranju, on u policiji, a ona u trgovini.

*Kosta Kocić Foto: Jelena Stojković/Večernje novosti

Prvo su dobili sina Nikolu, koji je rođen kao zdrava beba, ali već sa sedam godina mu je dijagnostifikovana distrofija mišića, što je bio prvi udarac za ovu porodicu.

PROČITAJTE: Milomir Marić odlučio da progovori o svemu: Arkana sam preživeo, ali ovo neću...

 

Drugi sin Nemanja, iznenada je preminuo pre četiri godine, vežbajući u teretani. Nenadani gubitak mlađeg sina, tada maturanta Medicinske škole, bio je šok od koga se ova porodica ni do dana današnjeg nije oporavila, priča Blagoje Kocić.

*Preminuli Nemanja, Foto: Jelena Stojković/Večernje novosti

- Morali smo da nastavimo dalje, a kada je začet Kosta i to vantelesno na klinici u Solunu, pored radosti, javila se i bojazan, kako ćemo sa malim detetom u ovim godinama? Želeli smo novi život u našem domu, pa smo se čak uporedo sa pripremama za vantelesnu, spremali i za usvajanje deteta. Međutim, Kosta je bio brži od procedura za usvajanje, tako da nas je svo troje ponovo vratio u život. Moram da naglasim da sam veoma ponosan na svoju suprugu jer to što je ona prošla retko ko bi izdržao - ističe Kocić.

 

Ipak kako kažu, bol zbog gubitka deteta ne može se uporediti ni sa čim.

- Sa Kostinim rođenjem, sunce nas je ogrejalo pod starost, bila je to nagrada od Boga za sav trud, analize i napore, koje je moja žena porošla u šestoj deceniji, kako bi ponovo postala majka i podarila brata našem Nikoli - priča Blagoje.

*Nikola i Kosta Foto: Jelena Stojković/Večernje novosti

Kao penzioneri, Kocići su dobili dete i primer su svim parovima u istrajnosti i nastojanju da se dođe do potomstva. Kosta je posebno prisan sa bratom Nikolom, koji najbolje ume sa njim.  Nikola ga najbolje čuva, igra se sa njim, ispunjava mu sve želje.

Kako kažu naišli na razumevanje lekara iz Vranja i Soluna, a imali su podršku lokalne samouprave.

PROČITAJTE: Pre 10 godina SVI SU SE KLANJALI skromnoj domaćici u dugovima do guše: Danas je MILIONERKA, a tek da vidite KAKO IZGLEDA

- Zahvaljujući doktoru Miroljubu Džikiću iz Vranja i timu lekara klinike u Solunu, Smilja je bez većih problema postala majka u šestoj deceniji.  Posebnu zahvalnost dugujemo gradu Vranju koji nas je pomogao sa 200.000 dinara, kao i lekarima Zdravstvenog centra Vranje, gde se Smilja carskim rezom porodila. Iako zbog godina nismo ispunjavali uslove, napravljen je ustupak i lokalna samouprava je delom finansirala naš postupak vantelesne oplodnje - priča Blagoje.

Kako bi sačuvali sećanje na preminulog Nemanju, formirali su Humanitarno udruženje "Koce zauvek", koje organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi.

(BalkansPress / telegraf.rs)

Scroll to top