BalkansPress

Dobro došli!

Živite u malom prostoru i ne znate kako da ga ukrasite za praznike? Predstavljamo vam sedam odličnih ideja uz koje ćete na ukusan i lep način dekorisati svoj dom za novogodišnje i božićne praznike.

Ne preterujte sa željama i ukrasima i, naravno, budite snalažljivi. Prenosimo vam sjajne ideje koje za vas pripremio portal Lepa&Srećna, a koje će vaš mali prostor pretvoriti u najudobniji novogodišnji enterijer.

Podignite jelku

Za male prostore nije dobra ideja da novogodišnja jelka bude velika. Izaberite malu i podignite je na neku platformu kako bi se lepo videla. Na ovaj način neće zauzeti dosta prostora, a doneće duh najlepših praznika.

Napravite jelku od raznih materijala

Nemojte se opterećivati i na silu u mali enterijer stavljati jelku koja će vam samo napraviti nered. Možete je nacrtati na zidu ili napraviti od knjiga i raznih drugih materijala koji će dočarati duh novogodišnjih praznika, a pritom neće uneti nered u mali dom.

Neka dom zamiriše

Unesite mirise Božića i Nove godine u dom! Prisetite se kako je mirisala vasa kuća u detinjstvu kada dođu ovi praznici. Cimet, brusnica, mirisni kolačići… Ukrasite dom najlepšim mirisima koji će najbolje dočarati atmosferu u vašem domu.

 

Iskoristite prozore

U malim prostorima i garsonjerama, morate biti domišljati kako bi dom lepo dekorisali, ali opet da ne bude previše napadan. Iskoristite prozore kako bi venčić ili još neke sitnije detalje ovde postavili.

Jastuci u znaku novogodišnjih praznika

U prazničnim danima zamenite jastučnice! Pripremite zanimljive novogodišnje, sa prazničnim natpisima. Možete ih i sami napraviti i dodati omiljene dekoracije na njih u duhu najlepših praznika.

Ukrasite vrata

Ukoliko su vam ulazna vrata sa staklima možete da zalepite ili nacrtate pahuljice. Ukoliko nisu ne brinite – možete ih ukrasiti slatkim prazničnim venčićima.

Ne zaboravite da ukrasite plafon

Plafoni su odličan način da dekorišete vaš dom, pogotovo kada je reč o manjim prostorima. Unesite svetiljke, koje u prazničnim danima mogu poslužiti umesto lampe. Ovi detalji napraviće divnu intimnu atmosferu. 

(BalkansPress / Lepaisrecna.rs)

Scroll to top