Pravilnim uređenjem životnog prostora prema drevnom verovanju, u svoj dom privlačimo pozitivnu silu koja nam donosi sreću, sklad i uspeh!

Feng šui je kineska veština življenja i uređenja prostora stara više od 6.000 godina prema kojoj u svoj život možemo da prizovemo pozitivnu životnu silu ako pravilno uredimo svoj dom. Pravila kažu da je jedna od najvažnijih prostorija u domu spavaća soba jer ona sadrži našu ličnu energiju. Ako naša spavaća soba ima nestabilnu, slabu ili negativnu energiju, to će se odraziti na naš privatni život i veze.

Energiju sobe i života možete isceliti unošenjem devet predmeta u spavaću sobu. Zašto baš devet? Zato što je to broj koji simbolizuje tranziciju, prelaz u nešto bolje, novi početak.

 

1. Krevet maksimalne veličine 200×150 cm

Izbegavajte takozvane ‘king size’ krevete tj. dušeke jer oni unose razdor i razmirice u spavaću sobu. Na tako velikom krevetu odvojeni ste od partnera i smanjujete zajedništvo.

2. Difuzer za eterična ulja

Osim što divno mirišu, eterična ulja imaju isceliteljska svojstva i opuštaju nas nakon napornog dana. Izaberite ulje koje vam najviše odgovara, ali obavezno probajte eterično ulje lavande i kedrovine koje se preporučuje za spavaću sobu.

3. Crni turmalin i čisti kvarc

Ova dva minerala zajedno pružaju balans i zaštitu. Crni turmalin vas prizemljuje, čisti sobu od elektromagnenih sila koje utiču na san i zdravlje. U četiri ugla sobe potrebno je staviti crni turmalin, a čisti kvarc na sredinu sobe.

 

4. Dva noćna ormarića

Ne moraju biti jednaki, ali svakako bi trebalo da imate dva bez obzira na to da li imate partnera ili ne. Važno je imati takav slobodan prostor pored glave jer tako odašiljete svoju želju za stvaranjem uravnoteženog partnerstva, trenutnog ili onog budućeg.

5. Crni dnevnik ili sveska i crvena olovka

Beleženjem svojih misli i obaveza stvarate red u životu, a beleženje snova inspirisaće vas na pozitivne pomake u svakodnevici. Crna boja simbolizuje znanje i mudrost, a crvena vas štiti i budi misli.

6. Dva komada ružičastog kvarca

Privlače ljubav u vaš dom, podstiču emotivno zdravlje, poverenje i harmoniju u ljubavnom životu.

 

7. Tkanina za pokrivanje elektronskih uređaja

Ako u sobi imate elektronske uređaje poput računara ili televizora, pre spavanja ih prekrijte prirodnom tkaninom neutralne boje jer se na taj način odvajate od energije koja negativno utiče na vaš san. 

8. Zelena biljka

Uneće obnavljajuću energiju u vaš prostor. Biljke su tihi iscelitelji tela i duha koji s nama dele svoju dobru energiju. Stvaraju kiseonik i uklanjaju štetne materije iz vazduha.

9. Cvetna esencija

Kada se osećate loše, nanesite malo cvetne esencije po sopstvenom izboru na zglobove ruku ili vrat. Miris i energija cveća će vas umiriti.

(BalkansPress / zadovoljna.hr)

Scroll to top