BalkansPress

Dobro došli!

My name is Dragannah. Ah, Dragannah. Imam 20 i neku godinu i isto toliko kubika u usnama. Odlučila sam se na ovaj hirurški zahvat još kao mala, jer dobar accessorize daje pečat celoj kombinaciji, if you know what I mean. Tom prilikom mi je odstranjen humor na mozgu. Od tada pišem. Želela bih da pišem kao Zorannah, ali, ah, tek mi predstoji taj trnoviti put od klaberke do blogerke.

Rođena sam Beograđanka još od kada sam došla u ovaj grad pre dve godine. Fejsbuk kaže da od svih holivudskih glumica najviše ličim na Paris Hilton. Doduše, njena veza sa glumom je istog karaktera kao i moja sa pisanjem: obe su na nivou slučajnog i bespotrebnog incidenta. Sajam knjiga posećujem još od malena i uvek me podseća na gužvu, autobuse, iskradanje do Knez Mihailove i pomfrit u McDonald’s-u. Da ne zaboravim, tu je i nezaobilazno višečasovno šminkanje pred polazak: postići tu intellectual&casual kombinaciju, kad znate da vrlo lako možete zapasti u hipsteraj i izgubiti lady notu, uvek je predstavljalo pravi izazov.

 

 

Dan prvi: Ne znam šta ljudi pronalaze u tom Andriću. Da ti se smuči život od tih njegovih selendri, sve seljak do seljaka. Onolike strane o nekom mostu, a bar jedan selfi sa njega da se setio da ubaci. Mislim, šta reći, ruralnost level 10! Uostalom, sve mi je bilo jasno dok sam čitala o onoj Jeleni, koje nema, a on joj nesrećnik knjigu posvetio. Alooo, riba te ispalila i to je to, get over it! Čovek jednostavno nema pojma kako radi ženski mozak, očigledno nije imao priliku da pročita “Muškarci su sa Marsa, žene su sa Venere”. Evo, uporedite njegovu “Gospođicu” i Simonidinu vrhunsku “Grabljivicu”, a cena ista! Kuda ide ovaj svet!

Andrić uslikan besan zbog nerasprodatog tiraža koji se vidi u pozadini

*Andrić uslikan besan zbog nerasprodatog tiraža koji se vidi u pozadini

Dan drugi: Danas mi je pažnju privukao naslov „Roman o Londonu“ izvesnog Miloša Crnjanskog. Prezime mi je zazvučalo tako ekstravagantno, mislila sam da je tip Džerard Batler ili Kristijan Bejl, nešto in between i da ću naći savete za dobar šoping, jer, šta bi drugo moglo pisati u knjizi o Londonu?! Onda se ispostavilo da je lik u teškoj depri, što i nije čudo s obzirom da u XX veku živi u predgrađu, da ne poveruješ! Toliko me je ozračio da sam morala podhitno da popijem smoothie i povratim energiju.

Treći dan: Na jednom štandu su mi ponudili “Anu Karenjinu”, ali sam ja zahtevala da mi kažu o čemu se radi. Čim sam čula detalje, odmah sam pitala da li na kraju seče vene ili guta pilule. “Ali, kako ste znali da će se ubiti?”, bio je oduševljen prodavac. Aman, starija bogata žena, i mlađi muškarac, never, ali nikad, baš nikad, jer tip je u 90 posto slučajeva žigolo. Objasnila sam ljudima za štandom kako to funkcioniše, a oni su me sve vreme zabezeknuto gledali. Dominacija!

 

Realno, žena koja drži do sebe ne sme da dozvoli takve stvari. Evo ja, na primer, uskoro putujem u Budvu, gde me čeka moj šarmantni i imućni šezdesettrogodišnji “prijatelj” koga sam upoznala ovog leta. Znam da moram da kontrolišem situaciju da ne bih završila kao tamo neka Ruskinja. Zato sam pokupovala još gomilu garderobe i “Starac i more” Ernesta Hemingveja, što je sigurno neka vrsta priručnika kako od letnje šeme napraviti sebi trajni izvor prihoda. Nadam se da neću kiksnuti kao prošle godine kad sam zbog one barabe u koju sam bila zaljubljena kupila “Zapise iz podzemlja” Dostojevskog, da bih ukapirala sve te njegove ortake, šeme i kombinacije. Ništa nije bilo od svega toga, knjiga je potpuni promašaj, ali sam zato odgledala ceo serijal “Vidimo se u čitulji” i sada znam kako svet funkcioniše.

Dan četvrti: Potpuno sam razočarana ponudom na Sajmu knjiga i zato sam ostala kući da napišem sopstvenu. Fejsbuk kaže da moje ime na arapskom znači “Moć” što znači da sam predodređena za uspeh i slavu! Knjiga će sadržati ceo moj život, dakle svaki šoping, detaljan opis moje kolekcije cipela, neke intimne priče poput one kako sam ja zavolela Pumu, a moj pas Adidas, svaki event na kom sam bila, pa čak i neke na kojima sam bila a nisam se čekirala, ali to neka ostane iznenađenje za sve one koji kupe knjigu.

Presavršena Marijana Mateus presavršeno reklamira svoju presavršenu knjigu

*Presavršena Marijana Mateus presavršeno reklamira svoju presavršenu knjigu

Dan peti: Marijana Mateus, žena, majka, kraljica, simbol, presavršenstvo! Kupila sam četiri primerka njene knjige, po jedan za svaki od mojih garderobera, jer to je priručnik bez koga se ne usuđujem ni da vežem kaiš na sandali. Ona je ono što se zove kompletan pisac, jer pokriva bukvalno sve: šminku, garderobu, izlaske, must see, must have, i ostale must-urba(N)cije. Jedino nisam našla ništa o tome kako sprema omiljeni koktel, pa sam usput uzela i “Majstora i Margaritu” od Bulgakova. Knjiga je malo veća, što je normalno i to treba da zapuši usta svima koji misle da je napraviti i popiti dobar koktel jednostavna stvar.

Dan šesti: Svih deset strana teksta sam danas poslala izdavaču i prekosutra će moje čedo biti konačno u prodaji, od uzbuđenja sam sat vremena pokušavala da zalepim trepavice! Iza mene su dve neprospavane noći, što sigurno čeka i moje verne fanove s obzirom na obim štiva i zato sam rešila da svaki kupac dobije na poklon jedan Perfect Recover Eye Sensitive Magic Stick korektor za podočnjake (u knjizi je celo poglavlje posvećeno mom sudbinskom susretu sa ovim fenomenalnim proizvodom i tome kako moj život posle njega više nije isti). Knjige ću potpisivati puna tri sata, sa pauzama za promenu toalete i popravljanje volumena. Kupila sam kratak pregled svetske književnosti od nastanka sveta do danas, ima preko dvadeset strana formata Samsung S4, ali moram biti spremna jer novinari vole da postavljaju tricky questions.

Dan sedmi: Toliko sam se posvađala sa izdavačem da sam dobila migrenu i preskočila svoj Joga Daily LoveMeditation Ballance Workout. Kao prvo, zapretila sam da ću poništiti ugovor ako upotrebe te ogavne korice na kojima moj pinč izgleda kao najobičniji šnaucer! Osim toga, knjiga sutra treba da se pojavi na Sajmu, a mi još uvek nemamo naslov! Kada sam predložila da se zove “Dragannah, od pašnjaka do tržnjaka”, rekli su da je to passé i prevaziđeno. Ma nemoj! Ako tip po imenu Rastko Petrović sedmog dana Sajma prodaje knjigu “Dan šesti”, stvarno ne znam u čemu je problem. Uostalom, juče je neka budala u zimskoj bundi platila 1500 dinara za “San letnje noći” hahahahahh, još uvek se smejem, hahahhahahha.

#Zorannah #Sajamknjiga #presavršena #picoftheday

#Zorannah #Sajamknjiga #presavršena #picoftheday

Dan osmi: Ne znam kako da opišem ovo što sada osećam, toliko sam plakala od sreće da mi se puder u prahu pretvorio u tečni! Knjigu smo nazvali “Fashion krik” što je bio pun pogodak, jer je danas na štandu bila takva ludnica, kao na Exit-u kad izlaziš sa Balkan Fusion Stage-a! Drago mi je da su moji fanovi svih uzrasta, od 7 do 27, izdvojili tih simboličnih 1200 dinara, što je isto kao da ste popili piće u nekom od Savamala klubova i kupili prosečan modni časopis. Čak sam u jednom trenutku spazila i tog nesrećnog Ivu Andrića kako, šatro nezainteresovan, prolazi pored štanda. Ma, vaaaaži, došao da špijunira i izvidi situaciju. Pokazala sam ga momku iz obezbeđenja da ne bude posle kako ja haluciniram da su svi ljubomorni na mene. Rekao je da je to Tihomir Stanić, glumac. Nisam mu poverovala pa sam morala da guglam i saznala da je Andrić umro! Verovatno nije mogao da podnese moj uspeh. Dobro, neka je to slučajnost, a je l se možda i Rijana potpisuje kao Rihanna, sasvim slučajno, ha??

Dragannah, Sajam knjiga 2015-e, totalna dominacija!

(Izvor: HazarderMagazin.rs)

FacebookTwitterLinkedin
Pin It

 

Scroll to top