BalkansPress

Dobro došli!

Dvojica Lozničana Nikola Guševac i Miroljub Ivanović našli su novac, mobilni telefon i lična dokumenta svoga sugrađanina i odmah se dali u akciju da ga nađu i sve mu vrate. Što su naumili, to su i učinili, a Lozničanin koji je mislio da je velikom problemu, ne samo zbog izgubljenog novca već i što valja proći proceduru novog vađenja dokumenata, zahvalan im je na tome kako su postupili.

Guševac kaže da su u blizini prostorija Auto-moto udruženja Loznice, čiji je predsednik, u kasnim večernjim satima naišli na novčanik, novac, 480 evra i 17.000 dinara i više ličnih dokumenata, lične karte, zdravstvene knjižice, razne kartice, vozačku i saobraćajnu dozvolu, legitimaciju Nezavisnog sindikata policije, čekove…

 

- Ni sekund nismo pomislili da postupimo dugačije osim da pronađemo čoveka čija smo dokumenta našli. Otišli smo na njegovu adresu, ali tamo nismo zatekli njega već njegovu majku, a na kući je bila umrlica pa smo shvatili da lična karta starije osobe koju smo našli pripadala ocu čoveka koga tražimo. Rekli smo zašto smo došli, ostavili broj telefona i obavestili ženu da ćemo sve nađeno ipak odneti u stanicu lozničke policije, što smo i uradili. Sve je obavljeno u skladu sa predviđenom procedurom i policija je profesionalno obavila svoj deo posla – priča Guševac.

NAŠLI 480 EVRA I 17.000 DINARA: Dvojica Lozničana vratili novac vlasniku, a  kada su saznali čemu

FOTO: KURIR/T.I.

Ubrzo im se sugrađanin javio, zahvalio se ne verujući da još uvek ima onih koji će nađeno da vrate i insistirao da se nađu i upoznaju.

- Nas trojica smo se sreli danas, on je rekao da maltene ne može da veruje u ovako pozitivan ishod priče i da jako ceni naš gest. Videli smo da je čovek na mestu, a kada smo čuli pozadinu priče bilo nam je još draže što smo ispravno postupili. Lična karta pripada njegovom ocu koji je preminuo pre nekih šest meseci, a novac je poslednja očeva penzija koju je podigao. Pare je čovek hteo da stavi na račun i namenjene su da ocu podigne spomenik. Čak nam je rekao da mu je mnogo važnije što smo mu vratili dokumenta, pogotovo očeva, više nego novac. Kao bivši policajac kazao je da je svašta video u životu i da ne može verovati da još ima ljudi koji razmišljau kao mi – kaže naš sagovornik.

Inače, Guševac kaže da ga "hoće" da pronalazi tuđe telefone i novčanike i da je svaki put nađeno vratio, ili vlasniku ili predao policiji. Želim mirno da spavam, a verujem da treba činiti dobro pa se onda dobru možeš i nadati, kaže Lozničanin koji je sa kolegom Ivanovićem dao lep primer da i u ova, ne baš laka vremena, nije teško postupati ispravno.

(Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top