BalkansPress

Dobro došli!

- K'o da ga vidim kako me gleda odozgo, i likuje...."Šta je Nikce, nisi znala kolika ti je legenda tata? Šta je Ninuša, ćutiš,ćutiš,a?" - ovo je Nina Vujošević, ćerka nadaleko čuvenog hirurga Miodraga Lazića, prvo pomislila večeras kada je prvi put na ulicama Niša ugledala mural posvećen njenom ocu.

Vraćala se sa posla i celodnevne smene kada je ugledala mural. Kroz njeno telo su prošli trnci, kolena su joj klecala...Stajala je nepomično kada je na uglu Bulevara dr Zorana Đinđića i Sremske ulice ugledala kako grupa mladih Nišlija oslikava mural sa likom njenog oca. Na samo nekoliko stotina metara od Kliničkog centra gde je čuveni doktor proveo svoj radni vek, Nina se našla se pred očima koji su je ceo život gledale sa puno ljubavi. Svojim najbližima je rekla da nikada u životu nije bila ponosnija.

 

- Nina je očni lekar. Posle šest godina čekanja, 1. februara ove godine je dobila posao. U trenutku njenog diplomiranja, Lazić je bio predsednik UO KC ali nikada nije pokušao da ćerku zaposli preko "veze" - rekao nam je izvor blizak ove ponosne ćerke.

Ideja o oslikavanju murala je potekla od studenta Gavrila Stankovića.

Dr Laza, kako su ga od milosti zvali, nikada se nije hvalio svojim uspesima i ordenima, živeo je da pomaže drugima i to svi koji su ga poznavali mogu da potvrde. Inače, Nina kaže da podrška njenom ocu ne prestaje iz svih krajeva sveta i da joj to pomaže da preboli gubitak.

A sa Klinike gde je čuveni dr Lazić radio, na Nininu adresu je stigla fotografija koju je on držao na svom stolu čak 30 godina. Na njoj se jasno vidi kako dr Laza drži svoju mezimicu. Danas, posle tri decenije, Nina sa setom drži tu fotografiju u svojim rukama.

Scroll to top