BalkansPress

Dobro došli!

Dušan Petrović (81) iz Valjeva pre dva dana izašao iz KBC „Dragiša Mišović“, odakle se svojoj kući vratio živ i zdrav.

Deka koji je zagazio u devetu deceniju života Dušan Petrović (81) iz Valjeva najstariji je građanin Srbije koji se izlečio od koronavirusa!

Petrović je pre dva dana, sa još dvojicom Valjevaca, pušten sa bolničkog lečenja, nakon što je ustanovljeno da su ozdravili. On je za Kurir rekao da je nakon 16 dana bolničkog lečenja konačno došao kući, kao i da je presrećan što je u svojim godinama uspeo da pobedi ovaj opaki virus.

PROČITAJTE: “Danas je najcrnji dan za Srbiju“: Svaki građanin je ugrožen, 305 novih zaraženih, a mrtvih...

- I lekari se dive kako sam se držao i kako sam se tako brzo oporavio! Ja sam jedno dva-tri dana osećao malaksalost i 14. marta sam primljen u bolnicu u Valjevu, a narednog dana sam prebačen na Infektivnu kliniku u Beogradu. Od 19. marta sam u KBC „Dragiša Mišović“. Od 24. marta nisam primao nikakvu terapiju, bio sam dobro. Verujte mi da ne znam kako sam se zarazio, dosta sam šetao gradom i onda sam osetio malaksalost - prisetio se Petrović.

 

Svi su se strahovali za mene

On kaže da se raduje što je poslednji test pokazao da je negativan, kao i da je dobro što niko iz njegove porodice nema simptome ovog virusa.

- Deca i unuci su se uplašili za mene, oni su svi dobro, hvala bogu. Kad sam saznao da sam pozitivan, uplašio sam se s obzirom na moje godine, kako i ne bih. Bio sam pribran i svestan da može da se desi i jedno i drugo. Meni je 81 godina i moglo je biti i jedno i drugo - ispričao je najstariji Srbin koji je pobedio koronu i nastavio:

PROČITAJTE: POZNATA DOKTORKA PONOVO ŠOKIRA: Osnovne stvari o koronavirusu su sakrili od naroda. OVO JE ISTINA!

- Od simptoma sam imao malaksalost, zaboravnost, nekoliko dana nisam znao ni gde sam, ni koji je dan, ali se to popravilo. Inače, nisam imao hronična oboljenja, starački. Bio sam zdrav. U bolnici mi je jedna internistkinja rekla da imam zapaljenje pluća, ali mislim da nisam imao. Nisam bio na respiratoru, pet dana sam bio na kiseoniku, ali se nisam predao, borio sam se, svi lekari su se čudili kako sam se brzo oporavio!

 

*KBC Dragiša Mišović

Petrović navodi i da je KBC „Dragiša Mišović“ vrhunska ustanova, a osoblje za desetku.

- Svi su srećni što sam se oporavio. Presrećan sam i ja, noćima u bolnici nisam mogao da spavam, sada sam se konačno naspavao, juče sam se probudio u pola 12! - naveo je Petrović.

PROČITAJTE: PUKOVNIK RUSKE TAJNE SLUŽBE: Ova pandemija je specijalna operacija (VIDEO)

Vlada Republike Srbije uspostavila je jedinstveni kontakt centar "COVID-19" na broju 19819.

Građani mogu dobiti savete i preporuke stručnjaka u borbi protiv korona virusa, kao i kontaktirati nadležne stručne službe u celoj zemlji.

Scroll to top