U današnjem vremenu najveći je problem biti domaćin i čovek seljak.

Dragan Simović (25) iz Srednje Dobrinje kod Požege uliva nadu da stara dobra sorta vrednog srpskog domaćina ipak nije izumrla. 

PROČITAJTE: OVO VEĆINA GRAĐANA NE ZNA: Kako da idete na privatne preglede besplatno?

Ponosan je na svoje pretke i imanje koje su mu ostavili, a koje on unapređuje svakog dana uspešno se baveći stočarstvom jer, kako reče, "od malena sam stoku voleo".

- U današnjem vremenu najveći je problem biti domaćin i čovek seljak - kaže mladi Dragan kom je nimalo lagodan život na selu pre vremena darovao mudrost mnogo "matorijeg" čoveka. Tome je verovatno doprinela i činjenica da je ovako mlad jedina muška glava u svojoj porodici. Dragan brine o baki, mami i sestri.  

 

Ima 20 grla, pune ruke posla, ali to ga nije sprečilo da brine o imanju, porodici pa i da studira, te će uskoro steći i diplomu.

Mehanizaciju skoro ima svu za govedarstvo, a i svake godine se nešto, kaže, prinovi.

 *Foto: Youtube / PrintScreen / Tvpozega

Iz štale mu s tranzistora trešte narodnjaci jer, kaže, krave kad slušaju muziku daju više mleka.

 

- Stoku sam voleo od malena, ovo ne može da radi ko ne voli životinje - dodaje Dragan da treba ostajati, da se treba boriti kao i da je odmalena voleo selo i rad na selu.Dragan je neoženjen, a kaže u današnje ludo vreme teško je i naći pravu osobu koja je vredna i koja može da ga prati u ovom poslu, da mu daje podršku, da bude dobra majka...

Devojke neće na selo jer treba mnogo odricanja, a mladima poručuje da poštuju starije i da se manu lakomislenog života nego da pljunu u šake i da se late posla.

(BalkansPress / Izvor: Srbijadanas.com)

Scroll to top