BalkansPress

Dobro došli!

Trebinjac Velibor Mrkajić (32) zbog posledica cerebralne paralize do svoje trinaeste godine bio je vezan za invalidska kolica, a uz, kako kaže, medicinsku i Božju pomoć - stao je na noge. Od svog rođenja zna samo za borbu, a tako je i danas.

Velibora većina Trebinjaca zna kao vedrog i ljubaznog mladića, a iako ga život nije mazio osmeh ne skida sa lica. Nakon 13 godina ustao je iz invalidskih kolica i od tada pa do danas vreme koristi za rad.

- Borba je počela od 1987, kada sam se rodio, sve do 2000. godine. Imao sam pet operacija, bio sam invalid tri godine, ali moja borba, operacije i Božja pomoć pomogli su da stanem na noge i da danas mogu da radim - rekao je Mrkajić.

 

Za Velibora nema teškog posla. Već godinu dana skuplja limenke i ručno ih presuje.

- Ovaj posao jeste malo naporan, ali ne odustajem. Počeo sam pre godinu dana, čisto da ne gubim vreme. Nema neke zarade, ali ne mogu da ništa ne radim i da ne zarađujem koliko-toliko - dodaje Mrkajić.

PROČITAJTE: POTRESNA PRIČA O MAJCI I SINU: Da bi je video Dušan je prešao hiljade kilometara, i kada je ušao u majčinu sobu ONO ŠTO JE ZATEKAO PROMENILO GA JE ZA CEO ŽIVOT!

Jedina želja mu je da se osamostali, zašta je potreban siguran posao.

- Nadam se da će se i to desiti. Ne tražim veliku platu, samo da imam za sebe, da ne tražim od roditelja - naglasio je Velibor.

STATIRAO U DVA FILMA

Statirao je u filmovima koji su snimani u Trebinju, najpre u "Krugovima", a zatim i "Na mliječnom putu".

Scroll to top