BalkansPress

Dobro došli!

Neverovatan ribolovački uspeh ostvario je Slaviša Jakovljević kada je juče ujutru na Jugovu kod Smedereva upecao soma teškog 85 kila i dugačkog 2,4 metra, a fotografija ovog ribolovca koji leži pored ulova, znatno većeg od njega samog, postala je hit na internetu.

 

PROČITAJTE: ZAMISLI, NETAKNUTI, BEZ MRKOG POGLEDA SMO PREŽIVELI BEOGRAD! Pismo Splićanke Nine koje će vas naterati da se zamislite: "Nas četvoro grlatih i glasnih Dalmatinaca u Beogradu"

Slaviša se maltene ne vidi od ribe

*Slaviša se maltene ne vidi od ribe / FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Slaviša ima običaj da kaže da se nikad ne zna šta može da se ulovi kada se baci mreža, te je zanimljivo da je i upravo ovu dunavsku neman uhvatio njom.

Inače, Slaviša je iskusan alas, radi sa mrežama, bubnjevima, strukovima, te nam je objasnio i da je ovolika riba stravičan predator, koji jede mnogo ribe i zbog toga se ne vraća u vodu, osim kada je u lovostaju. Uostalom, ovaj primerak najverovatnije više i nije reproduktivan.

 

Zanimljivo je i da nije prvi put da ovaj alas iz Smedereva koji ribari od 1994. godine, može da se pohvali izvanrednim ulovom: 2007. godine ulovio je soma od 56 kila, a godinu dana ranije i jednog od 65.

Slaviša Jakovljević popravlja ribarsku mrežu

*Slaviša Jakovljević popravlja ribarsku mrežu / FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ipak, ovakav trofej ima i svoju cenu, te se Slaviša već bacio na popravku mreže kojom je iz Dunava izvukao preteškog soma.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top