BalkansPress

Dobro došli!

Snimatelj Televizije Kragujevac, Aleksandar Radojičić spasio je život povređenom putniku u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu ka Zlatiboru.

Naišavši na udes, on je razbio prednje staklo i privremeno zaustavio krvarenje povređenog lica jer zbog položaja vozila lekari nisu mogli da priđu i intervenišu.

On je jedini od svih vozača koji su prošli magistralom, zaustavio automobil i pritrčao unesrećenom, i doturio mu zavoj kojim je ovaj podvezao rane kako ne bi iskrvario.

Drama se inače odigrala na deonici koja vodi do ulaska u Zlatibor.

 

- Vikao je, "brate, pomozi mi da izađem". Automobil je ležao na desnom boku, a ja sam otvorio vozačeva vrata. Nisam smeo da se popenjem jer sam strahovao da se vozilo potpuno ne prevrne na krov. Pritom, nisam ni smeo da ga vadim jer mu je noga bila zaglavljena u olupini. Stopalo mu je već bilo odvojeno od noge – kaže Aleksandar.

Nemajući kuda, pokušavao je da zaustavi još neko vozilo i potraži pomoć od putnika koji su prolazili magistralom. Nijedan nije hteo da stane.

PROČITAJTE: Okačio je sliku koja provocira sve gastarbajtere i izazvao rat na internetu: Očigledno je pogodio tačno u živac

- Utom je stigla Hitna pomoć koja nije mogla da mu priđe jer je bio zatočen u olupini. Uzeo sam zavoj od doktorke i doturio ga mladiću. Savetovao sam ga kako da sam podveže butinu jer je obilato krvario. Gubio je svest ali mu nisam dao da klone. Doktorka je tražila asistenciju vatrogasaca. Policajac, koji je u rekordnom vremenu stigao, i ja nismo imali čime da razbijemo šoferšajbnu pa sam od medicinske ekipe uzeo metalnu kutiju u kojoj stoje zavoji, navukao je na ruku i njom tukao po staklu dok nije puklo. Ubrzo su došli vatrogasci koji su isekli lim i izvukli momka - prenosi Kragujevčanin.

 

Njegova priča je nezvanično potvrđena i iz Hitne pomoći i iz policije u Užicu. N. D. je prebačen u bolnicu, gde nikome nije bilo jasno kako mu je noga podvezana, s obzriom da mu lekari nisu mogli prići a odmah posle izvlačenja je ubačen u sanitet. Radojičić je sa porodicom nastavio put.

- Noge su mi klecale, pa sam morao da zaustavim na Zlatiboru. Tu sam i primetio da mi krv lije iz ruku od onog stakla. Tek tad mi je stiglo u glavu šta se moglo dogoditi - prenosi Aleksandar Radojičić.

PROČITAJTE: "Znači, neću moći da ga registrujem?", rekao je Požežanin, uzeo flašu benzina, upaljač i ZAPALIO SVOJ AUTOMOBIL

(BalkansPress / Kurir.rs / rtk.co.rs)

Scroll to top