BalkansPress

Dobro došli!

Život je Milošu Simonoviću (22) skrojio neveselu sudbinu da od rođenja bude prikovan za invalidska kolica, ali on i njegova porodica nisu se predavali.

Miloš Simonović i njegova porodica ne samo da nisu očajavali zbog toga što je on prikovan za kolica već je postao šampion, a njegova sestra je, ispunjavajući bratovljevu želju, našla i ljubav svog života.

Braneći se od okova paraplegije, ovaj mladić iz Vranja, inače nezaposleni saobraćajni tehničar, posvetio se sportu i osvojio titule svetskog, evropskog, balkanskog i državnog šampiona u dizanju tegova. Umesto Miloša, kome se nije ispunila životna želja da se oduži otadžbini, vojničku uniformu obukla je njegova sestra Saška Simonović i služeći vojsku, upoznala je svog budućeg muža.

 

I Miloš je nedugo posle sestre takođe zasnovao porodicu i već godinu dana je u braku sa Katarinom Anđelković (20) iz kosmetskog sela Pasjane, koja je student Pedagoškog fakulteta u Vranju.

- Ležeće dizanje tegova treniram četiri godine. Pet dana nedeljno benč presu posvećujem od 60 minuta do tri sata dnevno. Trenira me poznati vranjski i srpski dizač tegova, državni reprezentativac Stefan Manasić. Nedavno sam u ležećem stavu podigao 124,5 kilograma tereta i postao sam šampion sveta u benč presu. Velika mi je želja da 2020. godine branim boje Srbije na paraolimpijadi u Japanu. Jedini sam sportista paraplegičar u Pčinjskom okrugu. Uprkos tome što sam snosim troškove bavljenja dizanja tegova, neću da dignem ruke od benč presa - priča Miloš.

Prvak Srbije, Balkana, Evrope i sveta u benč presu

*Foto: V. Pešić / RAS Srbija Prvak Srbije, Balkana, Evrope i sveta u benč presu

O Milošu najviše brine samohrana majka heroj Danijela Nikolić (44), koja radi u "Halo taksiju". Da bi prehranila nezaposlenog Miloša, mlađu ćerku gimnazijalku Draganu Simonović i sebe, Danijela radi dva posla i kao instruktor u auto-školi.

- Odmah po rođenju Miloša napustio me je suprug. Nije bilo nimalo lako da othranim i odnegujem Miloša, Sašku i Draganu. Saška se udala i sad živi u Nišu. Ponosna sam na decu, snajku i zeta - zadovoljno priča Danijela.

Miloš od detinjstva voli srpsku vojsku. Privlače ga uniforma, oružje, strojevi korak, disciplina, tenkovi, uzvišeni vojnički poziv. Iako mu je to bila velika želja, zbog invaliditeta nije mogao u vojsku. Starija sestra Saška odlučila je da ispuni bratovljevu želju i da ona oduži patriotski dug i za sebe i za Miloša. U kasarni u Donjem Sinkovcu kod Leskovca Saška je nosila uniformu od 1. septembra do 31. novembra 2012. godine. Tri godine kasnije udala se za Dušana Živadinovića, koji joj je bio starešina u kasarni.

Miloševe tri želje

Iako vezan za invalidska kolica, Miloš Simonović pun je energije i planova za budućnost. Kako kaže, ima tri velike želje, da dobije decu, da i dalje osvaja sportska odličja, ali i da se zaposli kako diploma Tehničke škole ne bi bila njegova promašena investicija.

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top