BalkansPress

Dobro došli!

Od toga da je zabranio venčanja i sahrane, ubio brata, teču i pitanje koga sve ne člana porodice i činjenici da je uredio državu bez elementarnih ljudskih prava, gde je sve podređeno eliti - odnosno njemu, nije teško zaključiti kako Kim Džong Un nema baš neke kvalitete koje čine dobrog muža.

Ali, njegova žena je sasvim druga priča - barem prema ono malo detalja koje njen suprug dozvoli da se plasiraju u javnost. Drugarica Ri Sol-Ju navodno je rođena između 1985. i 1989, mada niko ne zna tačno, a navodi se kako joj to i nije pravo ime, već pseudonim.

 

Njena porodica deo je severnokorejske političke elite, a brojni izvori tvrde kako je ona ceo život odgajana da mu bude supruga, kao i uostalom brojne devojke koje su bile primerenih godina za, danas-sutra, venčanje s Kimom. Završila je srednju školu u Pjongjangu i studirala muziku u Kini, što nije ništa neobično budući da je poznato da je Kim veliki obožavalac plesa i pesme, a u ženama vidi nekog "čija je dužnost da ga zabavljaju".

Navodno je neko vreme bila deo orkestra Unhasu i imala je nekoliko javnih nastupa. Severnokorejske vlasti i policija sproveli su stroge mere uništenja svih materijala koji prikazuju Ri So-Ju u toj fazi života, jer sada više nije primerena činjenica da je pevala drugima osim njemu.

Osim toga, ona je bila i aktivna atletičarka i takmičila se na Azijskom atletskom prvenstvu koje je održano u Južnoj Koreji.

 

Do njihovog upoznavanja i braka nije došlo jer je Ri Kimu "zapela za oko", već zato što je njegov otac, predosećajući da je lošeg zdravstvenog stanja pre moždanog udara, dogovorio njegov brak 2008, a on se i ostvario 2009, pisao je BBC.

I dok se ponekad pojavljuje na raznim društvenim marševima i manifestacijama sa svojim suprugom, zabeleženi su dugi periodi - od čak godinu do dve, kad Ri Sol-Ju uopšte nije bilo moguće videti. Spekulisalo se tada da je Kim možda ubio, ali manje drastične ideje kažu kako joj Kim zabranjuje izlaske kao "trening discipline".

*Foto: Public

Pretpostavlja se da par ima dvoje dece - jedno rođeno 2010. i jedno rođeno 2012, što se poklapa s njenim dugotrajnim nestankom iz javnosti. U to vreme je u Severnoj Koreji u poseti bio košarkaški idol Kim Jong-Una, Denis Rodman, koji je po povratku u SAD izjavio britanskom Sanu kako je vođa dobio ćerku, zdravu naslednicu.

Kimovo ludilo ide toliko daleko u opsesiji likom svog dede i utemeljitelja države Kim-Il Sunga, da je navodno obavio velik broj plastičnih operacija kako bi što više ličio na njega.

 

Osim toga, anonimni izvor iz severnokorejske vlade izjavio je kako je Kim tražio da se njegovoj ženi ranije indukuje porođaj zbog sasvim uvrnutog razloga, kako bi se dete rodilo krajem 2012, kad se obeležava 100 godišnjica rođenja Kim Il Sunga - bez obzira na zdravstvene rizike za majku i dete. Dete se navodno zove Ju-Ae.

Budući da voli pevačice, ne čudi što je Kim u orkestru Unhasu imao još jednu devojku pre Ri Sol-Ju, a ona je navodno nastavila da mu bude ljubavnica i u braku. Ljubavna veza između Kim Džong-Una i Hjon Song-Vol se odigrala 2007. Ona i još 12 drugih poznatih muzičara odvedeni su pred streljački vod 20. avgusta 2013. dok su njihove porodice bile prisiljene da gledaju kako ih ubijaju mašinkama.

"Publika" sa smaknuća je odvedena u zatvor, a nakon toga se o njima više ništa nije čulo. Moguće je da je Hjon nastradala po naredbi Kimove supruge ili da je presudilo to što je pornografski film sa snimkom neke od orgija severnokorejske elite završio u Kini, a o tome je u južnokorejskim medijima govorila plesačica koja je prebegla iz Severne Koreje.

U Severnoj Koreji navodno postoji tzv. Peta divizija, harem od oko 2000 žena kojima je zadatak da zabavljaju partijske funkcionere i da s njima spavaju posle toga. Takva praksa postoji još od Kim-Il-Sunga, koji je svoju ulogu "oca nacije" shvatio vrlo doslovno. Navodno je i sam Kim-Il Sung koristio usluge plesačica-prostitutki i začeo s njima velik broj vanbračne dece, a nastavio ju je Kim Džong-Un.

Orgije se navodno organizuju i s devojčicama-devicama od kojih su neke stare tek 13 godina. Po devojke u škole dolaze vojnici koji ih odvode i upozoravaju da ništa ne smeju da kažu porodici jer će biti ubijene. Kad ih odvedu, devojke vode prvo kod lekara, da se utvrdi da li su device. Ako jesu, tinejdžerke će postati deo tzv. "jedinice za zadovoljstvo". Tamo će dobiti titulu "zabavljačice za odrasle" koja stoji na raspolaganju državnoj i vojnoj eliti. Devojke traže državni agenti, koji u školama nalaze  "visoke i lepe" mlade žene koje želi da "treniraju" u hotelu u Pjongjangu.

 

(Informer.rs)

Scroll to top