BalkansPress

Dobro došli!

Bivši šef Formule 1 Berni Eklston izrazio je podršku Vladimiru Putinu, nazivajući ruskog lidera "prvoklasnom osobom", dok je kritikovao ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog jer nije učinio više da spreči sukob u svojoj zemlji.

Eklston, koji je 40 godina vodio Formulu 1, pre nego što je napustio funkciju glavnog izvršnog direktora 2017. godine, govorio je o svom stalnom divljenju Putinu u emisiji ITV-a "Good Morning Britain" u četvrtak.

Na pitanje voditelja da li i dalje stoji uz ruskog lidera – čoveka kojeg je često opisivao kao prijatelja – Eklston je odgovorio: "I dalje bih primio metak za njega".

"Voleo bih da ne boli, ali da jeste, ipak bih primio metak. Zato što je prvoklasna osoba. A ono što on radi je nešto za šta je verovao da je prava stvar za Rusiju."

PROČITAJTE: NAKON 230 GODINA RATOVANJA: „Putin je narušio mir, sada mi menjamo stav i stupamo na scenu!“

 

Eklston je sugerisao da je sukob u Ukrajini i dalje "greška" i da "morate da učinite sve što možete da iz njega izađete".

Ovaj 91-godišnji britanski biznismen je potom okrivio ukrajinskog predsednika Zelenskog zato što nije učinio više da spreči sukob, sugerišući da je vođa bio skloniji svojoj bivšoj ulozi glumca i komičara.

"Koliko razumem, čovek je bio komičar i mislim da želi da nastavi sa tom profesijom, jer da je razmišljao o stvarima, sigurno bi se potrudio da razgovara sa Putinom, koji je razumna osoba i koji bi ga saslušao i verovatno bi mogao nešto da uradi po tom pitanju", rekao je Eklston.

Bernie Ecclestone: «Das trifft Wladimir Putin nicht» / Formel 1 -  SPEEDWEEK.COM

Naizgled nespreman da prihvati Eklstonove stavove, voditelj Ben Šepard pritiskao je bivšeg šefa Formule 1 govoreći o "smrti hiljada nevinih Ukrajinaca i ruskih vojnika".

"Ne možete to opravdati, sigurno?", upitao je voditelj.

"Nije bilo namerno. Pogledajte koliko se puta Amerika preselila u različite zemlje koje nemaju nikakve veze sa Amerikom", odgovorio je Eklston.

"Zapravo to je njihov posao, Amerikanci vole ratove jer prodaju mnogo naoružanja", dodao je Eklston.

Podsetimo, biznismen je prvi put rekao da će primiti metak za ruskog predsednika još 2019. godine i sugerisao da je Putin najjači lider Evrope.

Scroll to top