BalkansPress

Dobro došli!

Politički analitičar Đorđe Vukadinović ističe da istraživanja pokazuju da DPS nema poverenje više od četvrtine ljudi upisanih u birački spisak u Crnoj Gori.

Vukadinović otkriva i da je rađeno produženo istraživanje koje je pokazalo još veći pad vladajuće partije u Crnoj Gori.

- Taj nalaz, ono što ih je pre svega zabolelo to su same te brojke. DPS ne uživa podršku ni četvrtine biračkog tela, nego negde oko 23 odsto. Od izjašnjenih to je oko 36 odsto ili čak i manje. Ja i sada tvrdim, na osnovu produženih istraživanja koja smo radili da je taj procenat i niži, rekao je Vukadinović.

Ono što je još bolnije sa stanovišta vlasti, dodaje Vukadinović, je dimenzija koja se meri preko pitanja o aferi koverta.

- Od ukupnog broja ispitanika, a deo anketiranih su i simpatizeri vlasti, više od 50 odsto smatra da je ta afera potvrdila korupciju u vrhu DPS-a, kazao je Vukadiović.

 

Pojašnjava i da apsolutna većina građana smatra da Zakon o slobodi veroispovesti treba ukinuti.

- Đukanović je zaigrao na Crnogorsku pravoslavnu crkvu, što u percepiji najvećeg biračkog tela, i njegovih dojučerašnjih glasača ne odražava se dobro - dodaje Vukadinović.

*Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima za opozicione partije se ne dovodi u pitanje prelazak cenzusa na izborima, dok je to upitno za partije bliske vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista.

Scroll to top