BalkansPress

Dobro došli!

Profesor Univerziteta u Ljubljani i član Evropske akademije nauke i umetnosti Boštjan Marko Turk tvrdi da se na osnovu fotografija Jopisa Broza Tita iz mladosti i onih snimljenih kasnije može utvrditi da nije reč o istoj osobi!

PROČITAJTE: TRAMP JE MORAO DA REAGUJE Amerika strahuje, jedan čovek u Evropi ih posebno plaši, odluka je doneta!

Turk je u emisiji “Moja Hrvatska” na Laudato TV-u 2. juna govorio o dokazima prema kojima Josip Broz nije ista ličnost onoj koju smo kasnije znali kao "Tito".

- Odmah sam uočio da između bravara Josipa Broza i Tita nešto fali. Uzeo sam karaktere fizionomije, kakav je bio u licu, polazište mi je bila policijska kartoteka iz bombaškog procesa 1928. godine. Uporeduio sam taj portret Josipa Braza iz 1928. da jednim od prvih Brozovih portreta kada je postao Tito. Između prve i druge fotografije prošlo je nekih 14-15 godina, ne više. Ako uzmete resice ušiju videćete da Tito ima izrazite, snažne resice, Josip Broz slabe. Broz ima izrazite izbočine na lobanji, Tito je bez izbočina. Meni ove fotrografije uopšte ne ukazuju da je to ista ičnost, već su dve različite ličnosti. To su stvari koje čovek ne može da sakrije - kaže Turk.

 

On, dalje, tvrdi da se i na osnovu visine bravara Broza i Tita može uočiti drastična razlika.

- Josip Broz je bio visok čovek, Tito nizak. Vidite na fotografiji da je Tito niži od svih sa kojima je sarađivao. Ako, pak, uzmemo fotografiju bravara Josipa Broza, vidimo da je viši od svih sa kojima je tada radio. To je uočila i CIA već u pedesetim godinama. Tokom 1978. godine neko je pravio izveštaj o Titovom načinu govora Tita. Pitao sam prijatleje stručnjake, on nije govorio jezikom svog roda, hrvatske Zagore, nego je govorio nešto između poljskog, ruskog i ukrajinskog, a tako kaže i analiza CIA - navodi Turk, dodajući i da je kod Broza postojala i jedna očigledna telesna "oznaka" koju Tito nije imao.

PROČITAJTE: KAD KO OTVARA GRANICE ZA SRBIJU: U EU od 1. jula, evo u koju zemlju i kako (DETALJAN SPISAK)

- U policijskog kartoteci Jospia Broza pisalo je "Imade brazgotinu na kažiprstu...".  Dedijer u radnoj biografiji opisuje prvi susret sa Titom, prvo je primetio da je visok čovek i da mu nešto fali na kažiprstu. Ali samo u prvoj verziji, ostale verzije su iste, sem ovog detalja. Kada je francuski nobelovac i ministar u De Golovoj vladi Andre Marlo video Ttita, rekao je: "Pa, to nije ista osoba s kojom sam ja ratovao u građanskom ratu!" - navodi Boštjan Marko Turk.

Scroll to top