BalkansPress

Dobro došli!

Predsednik Donald Tramp grubo ucenjuje Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića, izjavio je član komiteta Državne dume o međunarodnim poslovima Sergej Železnjak.

PROČITAJTE: NATO U NEVERICI, POČINJE HAOS Moskva objavila spisak špijuna u Srbiji, ovo su Albanaci koji vršljaju u našoj zemlji

– Pozivamo srpsko rukovodstvo da ne naseda na američke provokacije, da ne ide ni na kakve posebne sporazume, već da se bori za zakonite interese Srbije, polazeći od Rezolucije 1244, Ustava Srbije i stava država u kojima živi veći broj stanovništva, uz vodeću ulogu SB UN u kosovskom rešavanju – izjavio je Železnjak, komentarišući obraćanje Donalda Trampa Hašimu Tačiju.

 

Prema rečima poslanika, „sa jedne strane se pod neposrednim američkom kontrolom stvara oružana grupa — ’vojska Kosova‘“, koja preti Srbiji i regionu, uvode se carine koje lišavaju Srbe koji žive na okupiranoj teritoriji najpotrebnijih stvari, uključujući lekove. Sa druge strane, šef Bele kuće je pozvao gospodina Vučića i gospodina Tačija da proslave to što će po njegovom mišljenju biti „istorijski sporazum“.

Taj „sporazum“ na kojem insistira predsednik Tramp, u slučaju njegove realizacije, predstavljaće nacionalnu katastrofu za Srbiju. Rasparčanu državu će pretvoriti u proamerički protektorat, a same Srbe, uključujući one koji žive u Republici Srpskoj, tada očekuje ponižavajući položaj, možda budu još bespravniji nego Srbi u Crnoj Gori.

– Očigledno je da se čak ni šef Bele kuće više ne uzda u posredničku misiju EU, već želi samostalno i uz pomoć NATO-a da vrši misiju balkanskog i evropskog policajca – naglasio je političar.

Scroll to top