BalkansPress

Dobro došli!

Osnivač kompanije Majkrosoft, milijarder Bil Gejts smatra da bi države sveta trebalo da se pripreme za pandemiju koja predstoji svetu, i to na isti način kao što bi se pripremale za rat.

Gejts veruje da će smrtonosna epidemija pogoditi našu planetu tokom naredne decenije i da će smrtonosna bolest ubiti više od 30 miliona ljudi za nekoliko, najviše šest, meseci.

Ovo apokaliptično upozorenje, Gejts je izneo u petak na naučnom skupu u Masačusetsu, a o tome je govorio i ranije, samo sa nešto manjom ubeđenošću u svoje tvrdnje

.

Napomenuvši da je „obično optimista„, Gejts je izjavio:

„Postoji jedno područje u kome svet ne čini dovoljno da postigne napredak, a to je pripremljenost za izbijanje pandemije“, rekao je on, napominjući da bi seledeća epidemija mogla da potekne sa ekrana kompjutera.

U prilog svojoj tvrdnji, ali i da bi bio shvaćen ozbiljno, on je istakao i da će se povodom opasnosti o kojoj je govorio uskoro sresti i sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, navodi Dejli Star.

Izgleda da i američki Kongres smatra da „ima nečega“ u Gejtsovim tvrdnjama, budući da je odobrio dodatna sredstva Nacionalnom centru za kontrolu i prevenciju bolesti.

Pretpostavlja se da će upravo SAD predvoditi globalnu, i podstaći druge države, da rade na pripremama za izbijanje pandemije.

Scroll to top