BalkansPress

Dobro došli!

Poznati holivudski glumac Tom Henks izjavio je juče u emisiji kablovske stanice „E!” da je Kosovo oduvek bilo srpsko i da će jednog dana Srbi uspeti da vrate svoju zemlju.

 

Govoreći o snimanju filma o istorijatu nastanka izraelske države, u produkciji Stivena Spilberga, Tom Henks je uporedio Jevreje sa stradanjem kosovskih Srba.

Tom Henks

*Foto: Profimedia

- Jevreji su za vreme Drugog svetskog rata doživeli holokaust, a da ne govorim šta im se sve dešavalo stotinama godinama ranije.

 

I pored svega toga, nikada nisu gubili veru u svoje korene i nadu da će vratiti svoju zemlju, pa su se ceo jedan milenijum pozdravljali sa ’Dogodine u Jerusalimu’. Sličan slučaj imamo i danas kada je reč o Kosovu - izjavio je poznati oskarovac.

Kosovo

 
*Foto: Profimedia

- Na Kosovu su nekada živeli Srbi, podizali manastire i imali svoje kraljeve, a onda su došli Albanci i proterali Srbe. Krajem 20. veka na Srbe su padale i NATO bombe, ali oni i dalje ne žele da priznaju da je Kosovo samostalna država i govore „Kosovo je Srbija”, poput nekada Jevreja, koji su se na kraju ipak vratili u svoju zemlju, pa možda to bude slučaj i sa Srbima - zaključio je Henks.

Malo je poznato da je Tom Henks pravoslavne veroispovesti. Grčkoj pravoslavnoj crkvi je prišao 1988. godine, posle ženidbe s Ritom Vilson.

(BalkansPress / Politika)

Scroll to top