BalkansPress

Dobro došli!

Otkad je bila mala beba, Millie pati od epilepsije i imala je do 700 zastrašujućih i bolnih napada dnevno.

Dijagnoza je bila toliko teška da su roditelji verovali da ona nikad neće prohodati niti progovoriti. U ovom izdatku iz serijala National Geographica “Cannabis for Kids”, Milliein lečnik priznaje da standardni lekovi za epilepsiju mogu uzrokovati velike probleme kod dece, a roditelji su se s time složili. Millie je bila na tri različita leka kad su roditelji odlučili istražiti alternative. “Osećali smo se kao da su nam ruke vezane”, objasnio je otac.

 

Odlučili su ostaviti većinu svoje imovine i preseliti u Colorado, gde je medicinska marihuana legalna i dostupna. Počeli su joj davati CBD, jedno od aktivnih jedinjenja iz marihuane, kao tretman za epilepsiju, i odmah su uočili golemi napredak. “Petnaest minuta nakon prve doze bila je skroz budna i zagledala sve naokolo,”, kaže njena majka. Nakon 90 dana tretmana CBD-om, broj napada je pao za 70 do 90 posto dnevno.

Priznaju da je otisnuti se na taj put bilo “teško i strašno”, ali ne žale zbog odluke da upotrebe kanabis. “Ne znam zašto se toga ljudi toliko boje”, kaže otac. “Mislili smo da naša kćerka neće dugo ostati s nama, a sada smo uvereni da će hodati i govoriti kao druga deca.” Majka se slaže, nada se da će budućnost biti srećna, ona u kojoj je njeno dete pobedilo usprkos lošim izgledima.

Sve zahvaljujući čudesnom prirodnom leku iz biljke, dara čovečanstvu koji je još uvek ilegalan u većem delu sveta.

Scroll to top