BalkansPress

Dobro došli!

Počela sam da se prostituišem pre osam godina, jer me je bivši muž naterao na to kako bih mu platila dugove, ispričala je jedna od novosadskih „kraljica noći“.

Kako kaže, suprug ju je naterao da svoje telo prodaje na ulici, a on je bio njen makro. Prema njoj je bio grub, tukao ju je i svakodnevno maltretirao.- Tukao me, sekao po telu i po meni gasio cigarete. Izbo je i nekog čoveka ranije i morao je da plati kaznu. Zato me je naterao da se prostituišem, kako bi preko mog tela zaradio za odštetu.

Jedva sam živu glavu izvukla – priča K. I. (28), majka 13-godišnjeg dečaka, na čijem su telu još uvek vidljivi ožiljci.

Međutim, i nakon što se spasila od njega, nastavila je da se bavi najstarijim zanatom na svetu. Kaže kako to radi da bi zaradila za stanarinu i osnovne potrepštine. Dodaje kako njeni najbliži sumnjaju da se bavi pružanjem seksualnih usluga.

 

– Najteže mi je bilo kad sam počela da prodajem svoje telo. Kasnijesam se već navukla na heroin – kaže ona tiho.

Majka joj je pomogla da se skine sa droge. Međutim, od prostitucije još nije odustala.

– Ne znam ništa drugo da radim, a najsrećnija bih bila kada bih mogla sa sinom da živim u svojoj kući. Međutim, to sada nije moguće, a sin je kod moje majke – kaže ona.

Novi Sad

*Novi Sad, Foto: Shutterstock

Mušterije su joj, objašnjava, i stariji, ali i mlađi muškarci.

– Ranije su to uglavnom bili samo stariji, ali sada više nema pravila – kazala je, pa ispričala što joj se nedavno dogodilo.

– Zvao me čovek da dođem u hotel. Sela sam u taksi i razmišljala kako je čudno što me neko u četiri sata ujutru zove. Došla sam, javila se dobro poznatoj ženi na recepciji i produžila do sobe.

Ali tamo nije bio jedan čovek, čula sam više glasova. Pitala sam: „Šta je ovo?!“ i krenula prema izlazu, međutim on me je uhvatio za ruku i pozvao ostale muškarce da mu se pridruže.

Iz kupatila su izašla dva čoveka, krupna, ćelava, s odvratnim licima.

 

Smejali su mi se i rekli su zajedljivo: „E, da znaš šta te sad čeka!“ – priča ona i dodaje:

- Nisam imala šanse protiv njih. Ređali su se na meni po nekoliko puta. Vukli me po podu… A onda je jedan uzeo pivsku bocu i navukao na nju kondom…

– Strahovala sam da će moji saznati. Znam da nemaju dovoljno novca za sebe, a ne još i za mene i moju sestru koja se tek upisala na fakultet. Misle da radim u butiku, tako je bolje.

Ko bi još mogao da razume da ja zapravo prodajem seksualne usluge, osim mojih kolegica i ponekih ljudi koji pomažu nama što to radimo.

Možda grešim, možda bi me moji i razumeli, ali ne želim da oni nose taj teret koji ide s ovim poslom. Dovoljno je što ja živim s tim. Uskoro ću skupiti novac za svoj biznis. Planiram zaista da otvorim butik i zaposlim i kolegicu s kojom radim ovde. Jedva čekam taj dan – ispričala je M. K. iz Novog Sada.

Prema istraživanju Instituta za javno zdravlje Srbije i Udruženja „Prevent“, više od 300 osoba u Novom Sadu pruža seksualne usluge na ulici, a većina trpi razne vrste nasilja.

Većina prostitutki koje rade na novosadskim ulicama ima između 18 i 29 godina, jako su siromašne i neškolovane, nemaju podršku porodice, a svoje telo prodaju za 1000 do 1500 dinara.

Scroll to top