BalkansPress

Dobro došli!

Moja majka Dara Todorović (66) nije narko-bos niti "baba Eskobar", kako su je svi prozvali! Dara je devizna penzionerka, a ustupila je svoju kuću u Urovici kod Negotina izvesnom Luki, koji je tamo krišom gajio marihuanu. Ona nije imala pojma za laboratoriju droge sve dok se u nedelju kuća nije zapalila, tvrdi Darina ćerka Sanela Todorović.

 

Živela u Švajcarskoj

Dara je, prema njenim rečima, 35 godina radila u Švajcarskoj i ima penziju 1.200 evra.

- Ima i kafanu u Urovici, nekretnine u Srbiji, Rumuniji i Švajcarskoj. Šta će njoj droga, kad ima sve! Nije ona uzgajala marihuanu, već taj momak kog je unajmila da joj čuva kuću, jer ona najveći deo godine uopšte i ne provodi u Urovici - objašnjava Sanela.

Ona dodaje da je Dara i kafanu u selu dala u zakup, i da najveći deo vremena provodi putujući po banjama i letovalištima.
- Ona je za 35 godina, koliko je radila u Švajcarskoj, stekla i penziju od 1.200 evra mesečno i nikad nije imala kontakt sa bilo kakvim narkoticima - tvrdi Sanela.

* Izgorela marihuana i oprema u Darinoj kući, Foto: Informer

Pre izvesnog vremena, kaže ona, Dara je unajmila momka koji joj se predstavio kao Luka da joj čuva kuću.
- Međutim, tek posle požara čula sam da se on uopšte ne zove Luka, već da su mu inicijali A. R. i da je i ranije imao problema sa zakonom zbog droge. On je, po svemu sudeći, na imanju moje majke, dok ona nije bila tu, u pomoćnom objektu izgradio tu laboratoriju. Ne mogu da verujem da nam je to sve vreme bilo pred očima, ali moja majka je oduvek previše verovala ljudima - ogorčena je Darina ćerka.

Ona dodaje i da je "Luka" pobegao u nedelju, čim je izbio požar u pomoćnom objektu.
- Majka ga je zvala na mobilni, ali mu je telefon bio isključen. Onda smo pozvali vatrogasce, koji su došli i ugasili vatru. Kad je sve završeno, jedan vatrogasac nam je prišao i kazao da se u toj kući nalazi najsavremenija laboratorija za proizvodnju marihuane. Nas dve smo ostale zgranute - priča Sanela.

 

Nisu joj verovali

Kako se ispostavilo, na imanju Todorovićeve bila je smeštena najmodernija laboratorija sa kaloriferima, ventilatorima, klimama i oko 200 saksija marihuane.

- Ubrzo je došla policija i privela moju majku. Rekla im je da nije znala šta se nalazi u tom pomoćnom objektu, ali sve je bilo uzalud. Uhapsili su je i odredili joj zadržavanje - navodi ona.
Darina ćerka je ubeđena da njena majka i ne zna šta je marihuana.

- Verujem da će i istraga pokazati da moja majka nema nikakve veze sa laboratorijom droge, već da je žrtva prevare. Ali šta to vredi kada su Daru već prozvali "baba Eskobar" - zaključuje Sanela. T. V.

 

Nudila mito da ne pukne bruka

Sanela Todorović je šokirana i informacijom da je Dara nudila mito vatrogascima da je ne odaju.
- Ako je i bilo tako, to je samo zato jer se plašila da ne pukne bruka i da je, ni krivu ni dužnu, optuže da je narko-diler. Ako je nekome ponudila novac, u šta sumnjam, onda je to uradila iz straha, jer je celog života važila za poštenu ženu, koja je mukotrpno radila i uz mnogo odricanja stekla to što ima.

(BalkansPress / Informer)

Scroll to top