BalkansPress

Dobro došli!

Glumicu Evu Ras (77) od rođenja prati prokletstvo gubitka voljenih osoba.

Mnogo pre nego što je ostala bez supruga u njegovoj četrdesetoj, a zatim i ćerke koja je iznenada preminula u 24 godini, umetnica je pretrpela gubitak za koji je saznala tek kada je progovorila.

 

Njena sestra bliznakinja se rodila mrtva, a Rasova sebe krivi za taj gubitak.

- Celog života me prate tragedije. Čim sam progovorila i osvestila se na ovom svetu, saznala sam da je moja sestra bliznakinja umrla u majčinoj utrobi. Kao da to nije bilo dovoljan ššok za mene, još devojčicu, nego sam slušala najogavnije stvari, na primer: "Kako se ova rodila živa, a onda ne..." Iz toga sam zaključila da sam ja kriva za sestrinu smrt. Ta moja sestra je mene volela i zbog toga umrla. Kada sam odrasla, dala sam joj ulogu da je ona bila violina dok smo bile sestre u stomaku - kaže Eva.

Čitavo njeno detinjstvo bilo je obeleženo tim nesrećnim slučajem.

- Kad sam bila mala, stalno sam pričala o njoj i tim trenucima koje smo zajedno provele u majčinoj utobi. Tad su me smatrali ludačom, a danas je evidentno da fetusi u utrobi majke imaju uspomene i da se njima tamo dešavaju razne stvari. Imala sam fazu kada sam se pitala da li sam ja ona, pa sam ja umrla tamo, a sad ona živi ovde - kroz suze priča Eva.

Posle toliko decenija odlučila je da napiše knjigu o svojoj sestri.

- Biće junakinja mog novog književnog dela. Zvaće se Temura.

(Izvor: Kurir Stars)

Scroll to top