BalkansPress

Dobro došli!

Kada se progovori o proterivanju Srba iz Hrvatske, ne može da se ne pomene „izdaja“ ili „prodaja“ iz Srbije.

Na internetu se pojavio snimak koji je dugo bio zabravljen, a u kom je Slobodan Milošević otvorio dušu novinaru i rekao šta se zaista događalo tog 5. avgusta kada je kolona Srba krenula u Srbiju.

Na pitanje da li ste tražili da se brani RSK i insistirali na njoj, a desio se Bljesak i Oluja, Milošević je odgovorio:

 

– Zalago sam se da se brani. U pregovaračkoj poziciji došli bi do boljeg rešenja. Čak je takva poruka i poslata Srbima, ali nije bilo nijednog poteza odbrane, a posle smo gledali kako hrvatski general džipom se vozi pola sata kroz ogromna skladišta vojne opreme koje su Srbi imali na raspolaganju da brane RSK, a onda su zamerili nama i optužili nas.

PROČITAJTE: VELIKA POBEDA SRBIJE - KOSOVO NIJE PRIMLJENO U INTERPOL!

On je kasnije pojasnio:

Ja sam rekao grupi političarima: „Vi nećete da branite ni pola sata, a od mene tražite da pošaljem decu da ginu vaših kućnih pragova sa kojih ste pobegli glavom bez obzira“. Takvu odluku ja neću da donesem. Mogli smo da odemo da im pomognemo ali ne da mesto njih branimo RSK i ne bi bilo ni pravedno da neki mladić koji je primio izbeglice iz RSK i one koji su pobegli glavom bez obzira pred ustaškim napadima ide tamo da gine dok oni ovde samo vode politiku i obaveštavaju da je to naša sveta dužnost. Sveta je dužnost svakog patriote i svakog Srbina da se brani, a ne samo Srba iz Srbije“.

 

Pogledajte čitav razgovor:

PROČITAJTE: Američki tužilac izneo ŠOKANTNE PODATKE: Milošević je ubijen! ONI SU GA USMRTILI!

(BalkansPress / Espreso.rs)

Scroll to top